Rome

nov 13, 13 • InspiratieNo Comments

In de Herfstvakantie nemen Els en ik de tijd om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan:

We gaan naar Rome! We hebben genoeg om te vieren: We kennen elkaar dit jaar 30 jaar, we zijn op 26 oktober 21 jaar getrouwd, en op deze dag wordt ik ook nog eens 59 jaar.

Wat een prachtige stad: er komt geen eind aan de kerken en kathedralen en de een is nog rijker ingericht dan de ander.

Ik kan me geen stad bedenken waar de geschiedenis vanaf elke straathoek op je af komt.

Het Colosseum, Forum Romanum, de Sint Pieter basiliek (met een spontane rondleiding door een Amerikaanse priester die werkelijk alles van de basiliek wist!), Pantheon, Sixtijnse Kapel, Engelenburcht (Castel Sant’ Angelo), Santa Maria in Campitelli, Chiesa Nuova, Trevifontein, Fontana delle Tartarughe (Schildpaddenfontein),  Piazza del Popolo, Sint-Pietersplein, Porta Maggiore, de Spaanse Trappen, Engelenbrug (Ponte Sant’Angelo), Villa Borghese, en dan nog al die zaken die ik hier vergeet te noemen.

En dan nog de prachtige parken en de wandelingen door mooie oude buurtjes! En de prachtige nachtelijke rit met de JazzTram inclusie life jazzmuziek en een heerlijk diner. En ja, we hebben een paar muntjes in de Trevi Fontein gegooid, want Rome is een stad waar je vaker naar tP1090133 P1090106 P1090428 P1090603 P1090340 P1090185oe moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

↓ Meer ↓