Werken in Tanzania

feb 14, 23 • ! VONK&VLAM, UncategorizedNo Comments

Van 20 januari tot 1 februari van dit jaar ben ik samen met Anne Heleen Bijl en Astrid Crom in Tanzania aan het werk geweest. Ons werk bestond uit twee hoofdbestanddelen:

Het begeleiden van een groep studenten richting een eigen bedrijf. Het totale traject bestaat uit een 3-tal trainingen en individuele coaching. Wij verzorgen de eerste training (Empowerment, Entrepreneurship & Creative Thinking). De tweede en derde training wordt verzorgd door Elitumaini Rindano, een lokale trainer. Aan het eind van het traject overhandigt de student een businessplan. Als dit plan goedgekeurd wordt door de Gemeente Same dan kan de student een lening ontvangen en bij tijdige terugbetaling kan de student een grotere lening krijgen. Het is de derde keer dat we de eerste training van dit traject verzorgen, nu aan een groep van 25 enthousiaste en gemotiveerde studenten. Tijdens de eerste twee trainingen hebben we in totaal 40 studenten begeleid waarvan er nu 30 een eigen bedrijf hebben. Een mooi resultaat! Daarnaast hebben we, geheel volgens ons vooropgezet plan, deze training nu ook officieel overgedragen aan de lokale trainer.  Het totale traject is een samenwerking tussen de Nederlandse NGO Stipulae en aan Tanzaniaanse zijde de lokale overheid van het stadje Same en de Stichting Mater Dei.

Het verzorgen van een tweedaagse workshop aan 54 Masaï vrouwen. Tijdens onze vorige training in Tanzania ontmoetten we de Masaï krijger Oshumu Laizer Nguui. Er ontwikkelde zich een vriendschap tussen ons en we hebben hem toen toegezegd om deze workshop (Empowerment, Entrepreneurship & Creative Thinking) ook voor de vrouwen van zijn volk te verzorgen. Speciaal voor het vervolg van deze workshop hebben we in Nederland een sponsoractie op touw gezet zodat we deze vrouwen ook daadwerkelijk een zetje in de goede richting te geven. We doen dit door zake aan te schaffen die de vrouwen nodig hebben bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Als extra activiteiten hebben we nog een school bezocht waar we ons drie jaar geleden enorm voor ingezet hebben. Door onze workshop toen, en de inzet van een groep docenten uit Haren hebben we de school een enorme boost kunnen geven. Daarnaast hebben we tijdens een van de avonden een workshop gegeven aan de Congregatie van de zusters van Mater Dei Afrika met als doel om manieren te vinden om hun congregatie verder te laten groeien.

De School

De zusters

 

Naast deze intensieve en plezierige werkzaamheden hebben we ook nog tijd gevonden om te genieten van de prachtige natuur en cultuur van dit bijzondere land!

De KwasaKwasa markt

Komazi Park

 

Enduimed Wildlife Park

Voor een uitgebreid verslag van deze reis kun je klikken op deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

↓ Meer ↓